Автомобилната компания Nissan е продала служебният самолет, използван от бившия шеф на

...
Автомобилната компания Nissan е продала служебният самолет, използван от бившия шеф на
Коментари Харесай

Nissan продава служебния самолет на Карлос Гон

Автомобилната компания Nissan е продала служебният самолет, употребен от някогашния началник на компанията Карлос Гон, оповестиха източници пред японския в. " Йомиури шимбун ". Снимките на самолета обиколиха света през ноември 2018 година, когато малко след идването си с него на летище Токио-Ханеда, Гон беше задържан от японската прокуратура по съмнения за финансови измами. В отчет, оповестен при започване на тази година управлението на Nissan упрекна Гон, че е употребявал самолета на компанията за персонални цели. Обвинението е едно от многото други за тежки злоупотреби, които компанията отправи към някогашния си началник, напомня Българска телеграфна агенция.
Цената на нов модел от този аероплан, създаден от американската компания Gulfstream Aerospacе, е над 7 милиарда йени (58 милиона евро), уточнява в. " Йомиури шимбун ".
Карлос Гон, който беше на независимост под гаранция в очакване на процеса в Япония със възбрана да напуща архипелага, съумя да избяга в края на декември в Ливан по тайнствен метод и благодарение на съучастници, организирали маршрута на бягството с наемане на други самолети.
Токио публично изиска от Съединени американски щати да екстрадират двама американци - Майкъл и Питър Тейлър, с цел да бъдат съдени в Япония. Двамата са заподозрени, че са помогнали на Гон за бягството му и бяха задържани през май в региона на Бостън, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР